Izvor: B92, 13.Jul.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nevin 17 godina na robiji

Njujork -- Sud u američkoj državi Konektikat odbacio sve optužbe protiv muškarca koji je u zatvoru proveo 18 godina.

Četrdesetčetvorogodišnji Džejms Klavin Tilman osuđen je 1989. pošto je jedna žena tvrdila da ju je pretukao i silovao, ali su novi testovi DNK dokazali da nije počinio taj zločin. Tilman je pri izlasku iz zatvora rekao da ni u jednom trenutku nije gubio nadu i da, uprkos svemu, nije ogorčen.

Posle više pokušaja da obore presudu, njegovi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << advokati su u tome konačno i uspeli kada je, zahvaljujući najsavremenijim metodama, dokazano da sperma nađena na haljini žrtve nije njegova. Tilman je Afroamerikanac, a živeo je u skloništu za beskućnike kada je uhapšen kao jedan od osumnjičenih. Žrtva je u policiji među 10 osoba prepoznala njega i sud ga je osudio na 45 godina robije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.