Netanjahuov plan objava rata Palestincima?

Izvor: S media, 24.Maj.2011, 21:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Netanjahuov plan objava rata Palestincima?

Predlog mirovnog sporazuma Benjamina Netanjahua predsetavlja "objavu rata", saopštio palestinski zvaničnik. Netanjahu ignoriše granice, dodaje on.

Predlozi za bliskoistočni mirovni sporazum koje je izneo izrealski premijer Benjamin Netanjahu, predstavljaju "objavu rata" Palestincima, rekao je danas visoki palestinski zvaničnik.

Rusija proterala izraelskog diplomatu

Astronomi potvrdili pronalazak Super-Zemlje!

Ko će “prodati” >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Ratka Mladića?

Netanjahu je danas u govoru Kongresu SAD rekao da Izrael želi da zadrži ključne delove teritorija koje je osvojio u bliskoistočnom ratu 1967. godine, medju kojima su istočni Jerusalim i delovi Zapadne obale.

Savetnik palestinskog predsednika Nabil Šaat rekao je da je Netanjahu "ponudio rešenje zasnovano na ignorisanju granica iz 1967. godine".

Palestinci žele da njihova buduća država bude na teritorijama koje je okupirao Izrael, ali su spremni za manje zamene teritorija.

Palestinski predsednik Mahmud Abas je za sutra sazvao sastanak vodja Palestinskog oslobodilačkog pokreta i njegovog Fataha da bi odlučili šta dalje.

(Beta)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.