Izvor: NoviMagazin.rs, 03.Nov.2018, 22:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Netanjahu pohvalio Trampa pred obnovu sankcija protiv Irana

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu pohvalio je večeras predsednika SAD Donalda Trampa zbog ponovnog uvođenja svih sankcija protiv Irana koje su bile ukinute na osnovu nuklearnog sporazuma iz 2015. godine.

"Godinama sam pozivao na puno obnavljanje sankcija protiv ubilačkog terorističkog režima Irana koji dovodi u opasnost čitav svet", naveo je Netanjahu u saopštenju, ocenivši da se "posledice inicijalnih sankcija već osećaju-vrednost lokalne valute opada, iranska ekonomija >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << je u depresiji i već vidimo rezultate na terenu".

"Hvala vam predsedniče Tramp za tu istorijsku akciju. Sankcije zaista dolaze", dodao je izraelski lider.

Nove sankcije biće uvedene naredne nedelje, a na meti su iranska prodaja nafte i bankarski sektor, kako bi se Islamska Republika Iran primorala da pregovora o izbacivanju svojih programa nuklearne energije i balističkih raketa i okonča podršku saveznicima u sukobima širom Bliskog istoka, preneli su izraelski mediji.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.