Netanjahu odbio sastanak sa Obamom

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 08.Mar.2016, 10:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Netanjahu odbio sastanak sa Obamom

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu izjavio je danas da je odbio ponudu da se sastane sa predsjednikom SAD Barakom Obamom u Bijeloj kući ovog mjeseca zbog oštre predizborne kampanje u Americi.

Bijela kuća juče je saopštila da je Netanjahu odbio da se sastane sa Obamom, što je potez koji se tumači kao nova epizoda u narušenim odnosima dvije zemlje, posebno poslije sklapanja sporazuma sa Teheranom o iranskom nuklearnom programu.

Tu inicijativu vodile su SAD.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa <<
Portparol Bijele kuće rekao je da je Izrael zatražio sastanak prije dvije sedmice i da je izraelskom premijeru ponuđen 18. mart kao datum susreta, ali su američke vlasti kasnije saznale iz medija da je Netanjahu otkazao posjetu.

Netanjahuova kancelarija saopštila je da premijer "cijeni Obaminu želju da se sastane sa njim", ali da je on odlučio da "ne ide u Vašington u ovom trenutku, na vrhuncu primarnih izbornih kampanja u SAD".

Komentatori podsjećaju da je Netanjahu tokom kampanje 2012. godine favorizovao Obaminog protivkandidata, republikanca Mita Romnija, i da sada ne želi da ostavi utisak da podržava određenog kandidata.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Netanijahu odbio poziv Obame zbog izborne kampanje u SAD

Izvor: Press, 08.Mar.2016

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu, izjavio je danas da je odbio ponudu da se sastane sa američkim predsednikom Barakom Obamom u Vašingtonu kasnije ovog meseca zbog usijane predizborne kampanje u SAD. .        ...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.