Netanjahu naredio masivne udare na Gazu

Izvor: Vesti-online.com, 05.Maj.2019, 11:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Netanjahu naredio masivne udare na Gazu

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu saopštio je da je dao naređenje armiji da nastavi "masivne udare" na palestinske militante koji ne prekidaju raketne napade iz Pojasa Gaze.

- Jutros sam naredio Izraelskim odbrambenim snagama da nastave masivne napade na terorističke elemente u Pojasu Gaze - rekao je Netanjahu na nedeljnom sastanku vlade.

On je dodao da je naredio da se trupe raspoređene na granicama enklave pojačaju dodatnom oklopnom tehnikom, artiljerijom >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << i pešadijom.

Za 24 sata borbenih dejstava grupe iz enklave ispalile su oko 430 raketa i mina, na koje su Izraelci odgovorili napadima na 220 meta.

Vojska je ranije saopštila da na jug prebacuje oklopnu brigadu sa namerom da je koriste u ofanzivnim operacijama ako se za to ukaže potreba. Portparol Izraelskih snaga odbrane Jonatan Konrikus izjavio je novinarima na konferenciji za novinare da ne zna da li su u toku pregovori o prekidu vatre koji su ranije na dan-dva omogućavali obnavljanje primirja.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

NETANIJAHU NAREDIO NOVE MASIVNE UDARE NA GAZU: Hamas plaća visoku cenu za raketne napade na Izrael!

Izvor: Kurir, 05.Maj.2019

Premijer Izraela Benjamin Netanijahu izjavio je da je naredio vojsci nastavak "masivnih udara" u odgovoru na raketnu vatru iz pojasa Gaze, nakon što je eskalacija nasilja nastavljena drugi dan zaredom.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.