Netanjahu: Pucnjava u sinagogi užasan antisemitski napad

Izvor: B92, 27.Okt.2018, 22:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Netanjahu: Pucnjava u sinagogi užasan antisemitski napad

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu izrazio je solidarnost prema SAD posle napada u sinagogi u Pitsburgu koji je ožnačio kao "užasan antisemitski napad".

Napadač je danas pucao i ubio nekoliko ljudi u Pitsburgu u američkoj saveznoj državi Pensilvaniji pre nego što je priveden.

"Užasnut sam zbog smrtonosnog napada koji se danas dogodio u Pitsburgu", naveo je Netanjahu na Tviteru i dodao da ceo narod Izraela saoseća sa tugom porodica poginulih.

Izraelski >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << predsednik Ruven Rivlin izrazio je saučešće porodicama stradalih i poželeo brz oporavak povređenima.

Ministar obrazovanja Naftali Benet izjavio je da će otići u Pitsburg kako bi se sastao s predstavnicima jevrejske zajednice u tom gradu i prisustvovao sahranama žrtava.

Napadač Robert Bauers (46) koji je pucao u blizini sinagoge u Pitsburgu u Pensilvaniji ubio je deset osoba i nalazi se u pritvoru, saopštila je policija.

Motiv napadača koji je u pritvoru za sada nije poznat.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.