Netanjahu: Jevreji Evrope, bežite u Izrael

Izvor: Vesti-online.com, 15.Feb.2015, 19:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Netanjahu: Jevreji Evrope, bežite u Izrael

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu pozvao je u nedelju evropske Jevreje na "masovnu imigraciju" u maticu Izrael posle jučerašnjih napada u Kopenhagenu u kojima je ubijen jedan danski Jevrejin.

Izraelski premijer je dodao da će njegova vlada na današnjoj sednici odlučivati o sumi od 46 miliona dolara kojom bi se finansijski potpomogao plan useljavanja Jevreja iz Francuske, Belgije i Ukrajine.

- Za ovaj talas nasilja očekujemo da će se nastaviti - rekao je Netanjahu >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << na početku sednice Vlade.

- Jevreji zaslužuju bezbednost u svakoj zemlji, ali mi poručujemo našoj braći i sestrama, Izrael je vaš dom - naglasio je Netanjahu.

U Kopenhagenu je u noći između subote i nedelje ubijen jedan 37-godišnji Jevrejin dok je kao dežurni stajao ispred lokala u kome se odvijala svetkovina Bar-micvah.

Jair Melkior, glavni rabin Danske, izjavio je, međutim, da je "razočaran" Netanjahuovim pozivom na useljavanje.

- Teror nije razlog za iseljavanje u Izrael - rekao je Melkior.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.