Netanjahu: Izrael spreman da nakratko zaustavi borbe u zamenu za povratak talaca

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Jun.2024, 00:18

Netanjahu: Izrael spreman da nakratko zaustavi borbe u zamenu za povratak talaca

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu izjavio je danas da je Izrael spreman da nakratko zaustavi borbe u Pojasu Gaze u zamenu za povratak određenog broja talaca koje drži Hamas, ali da se nece obavezati na potpuni prekid vatre "pre nego što se ostvare ciljevi rata".

"Spreman sam da pristanem na delimičan dogovor koji ce vratiti kući neke od naših talaca", istakao je on u intervjuu za Kanal 14.

Naveo je da je "obaveza" Izraela da nastavi da se bori posle pauze da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << bi ispunio cilj da uništi Hamas.

"Nisam spreman da od toga odustanem", poručio je Netanjahu.

Rekao je i dase faza intenzivnih borbi protiv Hamasa bliži kraju, ali da se rat nece završiti sve dok ta grupa više ne bude kontrolisala Pojas Gaze.

"Kada se završe intenzivne borbe u Gazi, to ce omogućiti Izraelu da rasporedi više snaga duž fronta sa Hezbolahom u Libanu", rekao je Netanjahu, preneo je Tajms of Izrael.

Govoreći o mogućnosti rata protiv Hezbolaha, Netanjahu je kazao da se nada da neće biti potrebe za tim, ali da će se Izrael suočiti i sa tim izazovom.

"Možemo da se borimo na više frontova, spremni smo za to", naglasio je on.

Dodao je da će Izrael sprovesti svaki dogovor sa Hezbolahom kako bi osigurao da snage te grupe ne budu na granici i dodao da to neće biti sporazum na papiru.

"To ce uključivati fizičko distanciranje Hezbolaha od granice i mi ćemo to morati da sprovedemo. Posvećeni smo vraćanju stanovnika sa severa njihovim domovima", kazao je Netanjahu.

Izraelski zvaničnici su zapretili vojnom ofanzivom na Liban ako se Hezbolah ne povuče iz pograničnog pojasa prema Izraelu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Netanjahu pristaje samo na delimični prekid vatre i izaziva sumnju u uspeh sporazuma

Izvor: Danas, 24.Jun.2024

Sumnje u uspeh mirovnog predloga za kraj rata u Gazi, koji su podržale SAD, pobudio je izraelski premijer Benjamin Netanjahu kada je saopštio da će pristati "samo na delimični sporazum o prekidu vatre koji ne bi okončao rat" i time izazvao veliko negodovanje kod porodica talaca koje drži Hamas.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.