Netanijahu : Loš sporazum sa Iranom

Izvor: RTS, 04.Mar.2015, 13:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Netanijahu : Loš sporazum sa Iranom

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu rekao je da je njegov govor u Kongresu SAD pružio međunarodnoj zajednici mogućnost da čuje šta Izrael ima da kaže o "lošem sporazumu", o kome se trenutno pregovora s Iranom.
Benjamin Netanijahu je doputovao u Izrael nakon jučerašnjeg kontroverznog govora o iranskoj nuklearnoj pretnji na zajedničkoj sednici Kongresa, prenosi Tanjug.

"U svom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << govoru u Kongresu ponudio sam praktičnu alternativu. Moja alternativa će, u jednu ruku, produžiti iransku pauzu u razvoju nuklearnog oružja, stavljanjem na snagu oštrijih ograničenja ukoliko Teheran prekrši sporazum.
Alternativa koju sam predložio Kongresu takođe predviđa da sankcije Iranu ne budu ukinute automatski dok ne prestane da širi terorizam po svetu, obustavi agresiju protiv suseda i ne prestane da preti da će uništiti Izrael".
Na pitanje o reagovanjima na govor Netanijahu je rekao da je "ohrabren" odgovorom poslanika iz redova republikanaca i demokrata.
"Stekao sam utisak da oni sada bolje razumeju da je to loš sporazum i šta je odgovarajuća alternativa", istakao je Netanijahu, kako su preneli izraelski mediji.
Predsednik SAD Barak Obama rekao je novinarima da "nije bilo ničeg novog" govoru u Kongresu, insistirajući da Netanijahu nije predložio bolju alternativu pregovorima, preneo je AFP.
Netanijahu "nije ponudio nikakvu opipljivu alternativu", rekao je Obama u Ovalnom kabinetu. "Mi još nemamo sporazum, ali ako budemo uspešni, činjenica je da će to biti najbolji mogući sporazum s kojim ćemo sprečiti Iran da ima nuklearno oružje", kaže Obama.
Izraelski premijer je ranije na sednici Kongresa kritikovao pregovore s Iranom. Ti pregovori će, ukoliko dovdedu do sporazuma predstavljati uspeh Obamine spoljne poltike.
Republikanski poslanici su toplo primili Netanijahua koji je naglasio da sporazum ne " blokira već utire put Irana ka bombi".

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Netanijahu: Predstavio sam praktičnu alternativu

Izvor: Nezavisne Novine, 04.Mar.2015

TEL AVIV - Benjamin Netanijahu, izraelski premijer, izjavio je da je njegov govor u Kongresu SAD pružio međunarodnoj zajednici mogućnost da čuje šta Izrael ima da kaže o "lošem sporazumu", o kojem se trenutno pregovora s Iranom...Netanijahu je jutros doputovao u Izrael nakon jučerašnjeg kontroverznog...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.