Nestalo 35 policajaca u Nigeriji

Izvor: RTS, 26.Avg.2014, 13:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nestalo 35 policajaca u Nigeriji

Posle napada radikalne islamističke grupe Boko haram na policijsku akademiju kod grada Gvoza nestalo je 35 policajaca.

Portparol nigerijske policije Emanuel Odžukvu rekao je da je prerano za tvrdnje da su policajce kao taoce u sredu uzeli islamisti, koji su kidnapovali stotine ljudi tokom petogodišnje pobune, javlja AFP, a prenosi Tanjug.

Neki su možda poginuli, ali njihova tela još nisu pronađena, a ostali su mogli da pobegnu pred naletom Boko harama, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ali još nisu uspeli da se jave, ili su oteti, rekao je Odžukvu.

Boko haram je osvojio Gvozu u nigerijskoj državi Borno na severoistoku ranije ovog meseca.

Veruje se da je radikalna islamistička grupa preuzela kontrolu nad velikim delovima države Borno, svog istorijskog uporišta, kao i najmanje jedan grad Buni Jadi, u susednoj državi Jobe.

Boko haram se nekoliko godina bori protiv nigerijskih vlasti, napadajući policijske i armijske objekte, civile i starešine verskih zajednica.

U tim napadima za pet godina poginulo je više od 10.000 ljudi.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.