Izvor: B92, 02.Mar.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nestalo 15 turista u Etiopiji

Adis Abeba, Pariz -- Grupa od 15 stranih turista nestala je u zabačenom pustinjskom delu Etiopije, a sumnja se da su oteti.

Veruje se da je među njima najviše Francuza, a da su ostali Britanci i Italijani. Turisti su poslednji put viđeni u konvoju četiri automobila u Dalolu, oko 800 kilometara severoistočno od Adis Abebe. Ministar spoljnih poslova Francuske Filip Dust Blazi rekao je da za sada ne može sa sigurnošću da kaže ništa o tačnom broju ili nacionalnosti otetih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ljudi.

Ipak, on dodaje da više tragova ukazuje da je među njima bilo francuskih državljana. "Ministarstvo odbrane Etiopije vrši istragu, a naša ambasada je dobro informisana i spremna. Naša ambasada u Adis Abebi od prethodne noći konstantno radi na tome", rekao je on.

"Sve informacije koje imamo proveravamo zajedno sa vlastima Etiopije, putničkim agencijama i svim mogućim izvorima. Jedan radnik ambasade danas ide u Mekele, glavni grad problematične regije", rekao je on.

"Želeo bih da upozorim ljude da se taj region smatra opasnim i da kažem da smo dugo savetovali turistima da tamo ne odlaze", kazao je Dust Blazi.

Turisti su nestali u najtoplijem severnom delu etiopijske pustinje, kojim dominira težak teren i koji se smatra najnegostoljubivijim delom zemlje. U tom području aktivne su brojne bande lopova i odmetnika, a turistima se savetuje da tamo putuju samo u oružanoj pratnji.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.