Izvor: B92, 28.Avg.2008, 01:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nestali u Sredozemnom moru

70 afričkih migranata nestalo u centralnom delu Sredozemnog mora, pošto su stali motori velikih gumenih čamaca koji su ih prevozili.

Malteške oružane snage saopštile su da je jedan ribarski brod pokupio juče osam migranata sa polupotonulog čamca, oko 65 kilometara južno od Malte. Ribari su naveli da im je rečeno da je na čamcu prvobitno bilo 18 migranata. Portparol malteške policije, međutim, rekao je da su posle ispitivanja migranti kazali da je u čamcu bilo 79 >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ljudi.

Malteški vojni avion tražio je migrante skoro ceo dan, ali nije pronašao ni traga od njih. Još se ne zna gde su započeli putovanje u Evropu.

Do sada je ove godine oko 2.000 afričkih migranata stiglo preko Mediterana na Maltu, što je skoro duplo više nego prošle godine.

Većina pristiže u grupama od oko 30, u drvenim ili brodićima od fiberglasa, ali nekoliko grupa u kojima je bilo više od 70 ljudi stiglo je na Maltu u gumenim čamcima.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Utopilo se 70 afričkih migranata u Sredozemnom moru

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 28.Avg.2008

Oko 70 afričkih migranata vjerovatno je nestalo u središnjem djelu Sredozemnog mora, pošto su motori velikih gumenih čamaca koji su ih prevozili do Europe stali i oni danima lutali morem. Malteške oružane snage saopćile su da je ..

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.