Nestala podmornica sa 44 člana posade, u istragu se uključila i NASA!

Izvor: BKTV News, 18.Nov.2017, 16:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nestala podmornica sa 44 člana posade, u istragu se uključila i NASA!

Argentinska mornarica pojačala je danas potragu u južnom Atlantiku za podmornicom sa 44 člana posade, sa kojom je izgubljen kontakt pre tri dana, prenosi BBC.

Argentinski predsednik Maurisio Makri izjavio je da su argentinskoj mornarici na raspolaganju svi nacionalni i međunarodni resursi kako bi podmornica "San Huan" bila pronađena što pre, preneo je Bi-Bi-Si.

Potrazi se pridružio i istraživački avion NASE, a i Velika Britanija i zemlje u regionu ponudile su >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << pomoć.

"Nismo uspeli da je (podmornicu) pronađemo, niti da uspostavimo radarsku komunikaciju sa podmornicom", izjavio je portparol argentinske mornarice Enrike Balbi.

Dizel-električna podmornica se vraćala iz rutinske misije u Ušuaji u svoju bazu u Mar del Plati, južno od Buenos Ajresa.

Poslednji kontakt sa podmornicom ostvaren je u sredu ujutru.

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

Argentina pojačala potragu za nestalom podmornicom

Izvor: N1 televizija, 18.Nov.2017

Argentinska mornarica pojačala je potragu u južnom Atlantiku za podmornicom s 44 člana posade s kojom nema radio veze već tri dana, javio je BBC...Predsednik Maurisio Makri izjavio je da se koriste sva nacionalna i međunarodna sredstva za pronalaženje podmornice što je pre moguće...U potragu...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.