Nestala najbrža najnovija bespilotna letelica Falcon HTV 2

Izvor: NaDlanu.com, 13.Avg.2011, 16:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nestala najbrža najnovija bespilotna letelica Falcon HTV 2

Probni let bespilotne super letelice Falcon HTV-2, koja bi udaljenost od New Yorka do Los Angelesa mogla preći za 12 minuta, izgleda nije uspeo. Letelica vredna milione i milione dolara, nestala je, a mogli su tim novcem gladnu decu Afrike nahraniti.

Veruje se da je Falcon automatski sleteo u okean. To bi mogao biti kraj višemilionskom projektu koji se pokazao mnogo skupljim od prvobitnih predviđanja. Za američku vojsku ovu letelicu je izgradila agencija DARPA (Defense Advanced Research >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << Projects Agency). Prema projektu, samo dva sata bilo bi dovoljno Falconu HTV-2 da obleti planetu, a napravljen je da bi u manje od sat vremena bilo gde na Zemlji bacio smrtonosan paket bombi. E, pa nek je nestala, ako je za te svrhe pravljena. Šteta para.Brzina letelice je 20 maha, presvučena je posebnim, nikad korištenim materijalima koji omogućava izdržavanje temperatura na kojima se topi čelik.

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.