Izvor: B92, 22.Apr.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nesreća danskog broda kod Čilea

Santjago -- Jedan ribar poginuo, a deset nestalo u požaru na danskom ribarskom brodu u Pacifiku kod Čilea.

Nasreća se dogodila kada se u petak uveče zapalio motor broda, zbog čega je posada, od više od 100 ljudi, morala da se evakuiše. Lokalni mediji javili su da su posadu broda "Herkul" spasli strani ribarski brodovi kod južne obale Čilea.

"Većina članova posade Herkula, spasena je i oni se osećaju dobro", navodi se u saopštenju Ratne mornarice Čilea i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dodaje da je jedno telo pronađeno, a da se još deset članova posade, koji su Kinezi, vode kao nestali.

"Herkul", vlasništvo kompanije Tor sa Farskih ostrva, u severnom Atlantiku, koja pripadaju Danskoj, pošao je iz Paname 24. marta.

Čileanska mornarica navela je da će nastaviti potragu za nestalim članovima posade.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.