Neredi u Turskoj

Izvor: Blic, 03.Feb.2011, 20:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neredi u Turskoj

ANKARA - Članovi turskog sindikata rada i radnici iz cele zemlje koji su danas protestovali u Ankari sukobili su se sa policijom koja im je blokirala put prema zgradi parlamenta i zaustavila ih vodenim topovima i suzavcem.

Demonstranti su krenuli iz parka u Ankari prema zgradi parlamenta, a policija je kamionima blokirala ulicu i zaustavila ih vodenim topovima i suzavcem.

Demonstranti su uzvikivali parole protiv vlade i na akcije policije uzvraćali kamenjem i palicama. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Nekoliko radnika je povređeno, a među njima i prolaznici i članovi opozicije, koji su se priključili protestu.

Turski parlament raspravlja o paketu poreskih zakona koji uključuje 'oprost' za neplaćeni porez kao i kazne koje bi poslodavcima omogućile da zapošljavaju ljude prva četiri meseca bez plate.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.