Neredi u Tajlandu, premijer pobegao pred demonstrantima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Apr.2009, 14:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neredi u Tajlandu, premijer pobegao pred demonstrantima

BANGKOK - Grupa demonstranata upala je jutros u zgradu tajlandskog ministarstva policije, ali je premijer Abhisit Vadžadživa uspeo da pobegne, javljaju televizije.

Najmanje 50 demonstranata uspelo je da uđe u zgradu tajlandskog ministarstva unutrašnjih poslova, a prisutnih oko 100 vojnika nije pokušalo da ih zaustavi.

Demonstranti su tražili premijera Abhisitu koji je bio u zgradi ministarstva i upravo proglasio vanredno stanje u Bangkoku.

Međutim, premijer >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je uspeo da izađe iz zgrade ministarstva i kolima pobegne demonstrantima.

Pristalice bivšeg premijera Taksina Shinavatre koji je svrgnut u državnom udaru 2006, traže ostavku Abhisita. Oni su juče uspeli da prekinu samit zemalja jugoistočne Azije koji je trebalo da bude održan u Pataji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.