Izvor: B92, 08.Jun.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neredi u Etiopiji

Adis Abeba -- Najmanje 22 osobe poginule su kada je policija otvorila vatru na demonstrante u glavnom gradu Etiopije, Adis Abebi.

U toj zemlji pre mesec dana održani su parlamentarni izbori, ali rezultati još nisu objavljeni. Opozicija je optužila vlasti za krađu glasova, a studenti su organizovali ulične proteste. Izbili su neredi u kojima je demolirano više desetina radnji i vozila. Policija je rasturila demonstracije uz upotrebu bojeve municije i više stotina studenata je uhapšeno.

Vlada Etiopije žali zbog pogibije demonstranata, naglašavajući da su za njihovu smrt krivi pljačkaši iz redova opozicije. Opoziciona koalicija negirala je da ima bilo kakve veze sa studentskim protestom.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.