Izvor: B92, 16.Maj.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neredi u Buenos Ajresu zbog vozova

Buenos Ajres -- Na železničkoj stanici u Buenos Ajresu izbili su neredi i sukobi sa policijom zbog vozova koji neprestano kasne.

Razlozi za nerede nisu ni politička situacija ni kriminal, već što je nekim putnicima koji putuju u druge gradove na posao sinoć "pukao film". Besni što voz opet kasni, počeli su da razbijaju izloge, pale kioske i uništavaju telefonske govornice. Policija je reagovala, gađajući demonstrante gumanim mecima i bacajući suzavac.

Nekoliko >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << stotina putnika kojima nije bilo do nasilja pobeglo je od tuče i demonstranata u zgradu železničke stanice.

U sukobima je povređeno 12 policajaca, a devet osoba je zatražilo pomoć na licu mesta zbog trovanja suzavcem, saopštila je gradska hitna pomoć. Policija kaže da je uhapsila 16 ljudi, među kojima i dva maloletnika.

Vozovi su sinoć kasnili jer se, prema tvrdnjama predstavnika železnice, nepredviđeno pokrvarila lokomotiva.

Putnici pak kažu da je to bila samo poslednja kap u čaši i da vozovi koji saobraćaju između centra Buenos Ajresa i siromašnih južnih predgrađa stalno kasne.

"Svaki dan kada dođemo ovamo, javljaju se problemi. Ovo što se desilo nije namešteno. To je spontana reakcija ljudi na način na koji nas tretiraju. Mi smo samo radnici koji pokušavaju da odu na posao svaki dan", navodi jedan nesuđeni putnik.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.