Neredi i suzavac u Parizu, uhapšeno više od 200 ljudi

Izvor: N1 televizija, 01.Maj.2018, 23:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neredi i suzavac u Parizu, uhapšeno više od 200 ljudi

Pariska policija uhapsila je više od 200 ljudi i upotrebila suzavac i vodene topove protiv maskiranih anarhističkih demonstranata koji su razbijali izloge i bacali molotovljeve koktele, pokvarivši planove sindikata da održe mirne skupove povodom Praznika rada.

Vlasti su navele da se oko 1.200 maskiranih demonstranata odevenih u crno okupilo na marginama godišnje sindikalne parade u povodom Praznika rada.

Pozvani su bili putem društvenih medija da dan pretvore >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << u "Dan revolucije".Reč je o krajnje levim anarhističkim grupama zvanim "Black Blocs".

Uhićeno je 200 anarhista, a četvero ljudi, uključujući jednog policajca, lakše je ozlijeđeno, objavila je policija.

Ministar unutrašnjih poslova Žerard Kolomb osudio je nasilje i rekao da se preduzimu sve kako bi odgovorni bili uhapšeni.

Portparol vlade kritikovao je demonstrante što su skrivali lica. "Ako imate iskrena uverenja, prostestujte ne skrivajući lica."

Demonstranti su izvikivali antifašističke slogane, mahali starim sovjetskim zastavama i antivladinim transparentima i bacali petarde. Neki su počeli i da podižu i barikade.

Porazbijali su mnoge izloge, prodavnice, palili automobile i šarali grafite po zgradama.

Neredi su izbili zbog nezadovoljstva sindikata zbog reformskih planova predsednika Emanuela Makrona.

Makron je danas ponovio da neće odustati od svojih planova.

Sindikati procenjuju da se na njihovom skupu povodom Praznika rada okupilo 55.000 ljudi, a policija tvrdi da ih je bilo oko 20.000.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pariz, više od 200 uhapšenih tokom protesta

Izvor: RTS, 01.Maj.2018

Više stotina maskiranih anarhista razbijali su izloge, palili vozila i gađali kamenicama specijalne snage policije u Parizu. Uhapšeno je više od 200 ljudi, dok su četiri osobe lakše povređene. . Policija je upotrebila...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.