Neprihvatljivo je uključivanje Libana u palestinsko-izraelski sukob – Lavrov

Izvor: Vostok.rs, 09.Feb.2024, 00:50

Neprihvatljivo je uključivanje Libana u palestinsko-izraelski sukob – Lavrov

 
Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov je tokom razgovora sa liderom Progresivne socijalističke partije Libana Validom Džumblatom istakao neprihvatljivost dalje eskalacije palestinsko-izraelskog sukoba i umešanost drugih zemalja regiona, posebno Libana, saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova. 
„Razmenili su mišljenja o kriznoj situaciji na Bliskom istoku. Lavrov je istakao neprihvatljivost dalje eskalacije palestinsko-izraelskog sukoba i umešanost drugih država, posebno Libana. Pored toga, nepokolebljiva pozicija Rusije u podršci suverenitetu, jedinstvu i teritorijalnom integritetu Republike Liban je ponovo potvrđena“, saopštilo je ministarstvo. Osim toga, stranke su posebnu pažnju posvetile unutrašnjoj političkoj situaciji u Libanu. „Naglašena je potreba da sami Libanci što pre pronađu rešenja za goruća pitanja nacionalne agende na osnovu obostrane saglasnosti i bez spoljnog mešanja. Značaj daljeg progresivnog razvoja tradicionalno prijateljskih višedimenzionalnih veza između Rusije i Libana je konstatovan“, naglasili su iz resora. Istog dana, izaslanik ruskog predsednika za Bliski istok i afričke zemlje i zamenik ministra spoljnih poslova Mihail Bogdanov održao je opsežne konsultacije sa Džumblatom.       Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu.
Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti
Izvor: TASS (ž)

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.