Nepoznat uzrok eksplozije na naftovodu u Turskoj, požar ugašen

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Jan.2022, 10:31

Nepoznat uzrok eksplozije na naftovodu u Turskoj, požar ugašen

Turski operater naftovoda "Botas" ugasio je požar na naftovodu Kirkuk-Džejhan, nakon eksplozije koja je prekinula protok nafte u tom naftovodu u blizini jugoistočne provincije Kahramanmaraš, saopštio je danas taj operater.

Eksplozija, čiji uzrok nije poznat, najnoviji je u nizu poremećaja u snabdevanju, koji su prouzrokovali da globalne cene sirove nafte dostignu sedmogodišnji maksimum, prenosi agencija Rojters.

"Požar koji je izbio nakon eksplozije je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ugašen, a vatrogasci i jedinice hitne pomoći rade na hlađenju", saopštio je "Botas".

"Naftovod će biti u funkciji što je pre moguće nakon što se preduzmu neophodne mere predostrožnosti", navodi se u saopštenju i dodaje da je nepoznat razlog eksplozije do koje je došlo na 511. kilometru naftovoda.

Fjučersi evropske nafte brent, tj. ugovori sa fiksnom cenom za isporuku proizvoda na određeni datum u narednom periodu, poskupeli su danas za 1,04 dolara ili 1,2 odsto, na 88,55 dolara po barelu.

Ovaj naftovod transportuje sirovu naftu iz Kurdistana koja je dalje namenjena za izvoz iz turske luke Džejhan.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Nastavljen protok sirove nafte iz Iraka u Tursku

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 19.Jan.2022

Turski državni naftni operater saopštio je u sredu da je nastavljen protok sirove nafte kroz naftovod koji povezuje iračka energetska polja sa međunarodnim tržištima, preneo je AFP. Eksplozija od utorka duž naftovoda Kirkuk-Ceyhan u južnoj Turskoj doprinela je porastu međunarodnih cena sirove...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.