Izvor: Blic, 09.Apr.2009, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neonacisti upali na Filozofski fakultet u Ljubljani

Grupa neonacista napala je učesnike okruglog stola na ljubljanskom Filozofskom fakultetu o govoru mržnje, nacionalizmu i neofašizmu u Sloveniji.



Slovenački mediji danas javljaju da je grupa od 15 mladića sa obrijanim glavama, koji su se na početku jučerašnje rasprave predstavili kao neonacionalisti, fizički napala jednog od učesnika okruglog stola.

Taj incident su osudili studenti i profesori Filozofskog fakulteta, dok policija vrši uviđaj.

Studenti postupak neonacista smatraju i napadom na fakultet "čiji smisao postojanja i delovanja mora biti usmeren upravo protiv takvih primera netolerancije i nasilja".

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Napad neonacista u Ljubljani

Izvor: B92, 09.Apr.2009

Ljubljana -- Grupa neonacista prekinula je okrugli sto na Filozofskom fakultetu u Ljubljani i fizički napala jednog od učesnika... U sredu je na Filozofskom fakultetu u Ljubljani organizovan okrugli sto na temu "Govor mržnje, nacionalizam i neofašizam u Sloveniji", koji je svojim organizovanim dolaskom...

Nastavak na B92...

Ljubljanska epizoda "nacionalni stroj" - fakultet, skup, upad

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Apr.2009, 06:37

LJUBLJANA - Neonacisti obrijanih glava napali su učesnike okruglog stola na ljubljanskom Filozofskom fakultetu o govoru mržnje, nacionalizmu i neofašizmu u Sloveniji...Slovenački mediji javljaju da je grupa od 15 mladića sa obrijanim glavama, koji su se na početku jučerašnje rasprave predstavili...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.