Izvor: B92, 28.Okt.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemiri u predgrađu Pariza

Pariz -- U predgrađu Pariza jutros su izbili neredi posle nesreće u kojoj su poginula dvojica mladića afričkog porekla bežeći pred policijom.

U tim neredima zapaljeno je nekoliko automobila i razbijeno nekoliko izloga, saopštila je policija. Policija je saopštila da je grupa mladića, između 15 i 17 godina, kasno sinoć posle krađe probala da pobegne preko ograde, iza koje se nalazi elektro transformator, na koji su nesrećnim slučajem pali. Dvojica su poginula, a treći >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je preživeo pad, ali se nalazi u bolnici u veoma teškom stanju.

Ministar unutrašnjih poslova Nikola Sarkozi, koji boravi u Nansiju, izjavio je da policija nije jurila za trojicom mladića. "Oni su pokušali da se popnu na ogradu visoku tri metra, iza koje se nalazi električni transformator. Tek tada je stigla policija na mesto krađe", dodao je Sarkozi.

Zvaničnici vatrogasne sluŽbe su izjavili da su "nekontrolisane bande" od nekoliko desetina mladih rano jutros oštetile oko petnaest automobila i nekoliko objekata u Klišiju i Monfermeju.

Sarkozi je rekao da je neophodno zaustaviti "zabrinjavajući fenomen" urbanog nasilja, koje nije postojalo pre dvadeset godina.

U predgrađu Kliši jutros su bili vidljivi ostaci nekoliko spaljenih automobila i razbijenih izloga, ali je mir povraćen.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.