Nemiri u Turskoj zbog stradalih u liftu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Sep.2014, 18:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemiri u Turskoj zbog stradalih u liftu

Turska policija za razbijanje demonstracija danas je koristila suzavac i vodene topove da bi rasterala okupljene u Istanbulu, dan pošto je 10 građevinskih radnika poginulo kada se lift otkačio i survao sa 32-og sprata zgrade u izgradnji.

Policija je reagovala pošto se, više od hiljadu ljudi, okupilo u blizini gradilišta u istanbulskom prestižnom kvartu Mecidijekoj, prenela je agencija AFP.

"Ovo nije nesreća, ovo je ubistvo", uzvikivali su okupljeni ljudi na "uobičajeno, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << užasne bezbednosne mere na radnom mestu", pošto je Turska, prema podacima Međunarodne organizacije rada, na trećem mestu po broju nesreća na radnom mestu.

AFP navodi da su gradske vlasti pokrenule istragu o Torunlar centru u izgradnji na mestu gde se nekada nalazio fudbalski stadion "Ali Sami Jen" fudbalskog kluba Galatasaraj.

Policija je danas pustila na slobodu osam osoba koje su bile pritvorene zbog nesreće uključujući direktora za bezbednost gradilišta, posle obavljenog saslušanja.

Lokalni mediji javljaju da je višespartnica bila izgrađena do 36-tog od planiranih 42 sprata Torunlar centra i da tačan uzrok nesreće još nije jasan.

U javnosti postoje neke informacije da se lift pokvario još pre dve nedelje i da su građevisnki radnici čekali da se obezbedi novac za njegovu popravku.

I dok, vlasnik zgrade Aziz Torun negira bilo kakvu svoju odgovornost kao i mogućnost tehničkog kvara lifta, nesreća na gradilištu u Istanbulu biće sutra centralna tema dnevnog reda nedeljnog sastanka vladinog kabineta.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.