Nemci nezadovoljni ponovnim ujedinjenjem

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Jan.2009, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemci nezadovoljni ponovnim ujedinjenjem

BERLIN - Skoro 20 godina posle pada berlinskog zida, većina Nemaca je razočarana onim što je zemlja postigla posle ponovnog ujedinjenja.

Prema rezultatima ankete sprovedene za današnji broj dnevnika "Berliner Cajtung", na uzorku od 1.000 ispitanika, većina je nezadovoljna onim što je učinjeno tokom poslednje dve decenije.

Samo 46 odsto Nemaca u bivšoj istočnoj Nemačkoj smatra da se njihova situacija poboljšala, dok je 1989. godine taj procenat iznosio >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << 71.

Isto tako svaka četvrta osoba u nekadašnjoj istočnoj Nemačkoj smatra da sada vodi gori život nego pod komunizmom, a samo 39 odsto veruje da su profitirali od reunifikacije.

Slika nije mnogo drugačija na zapadu Nemačke gde 40 odsto ispitanika smatra da im se život poboljšao posle pada komunizma, pokazuju rezultati ankete.

Istočni Nemci se osećaju iskorišćenim a zapadni imaju osećaj da su platili ceh za istočnu Nemačku.

S druge strane, prema istraživanju ekonomskog instituta Ifo iz Minhena, finansijska kriza će produbiti ekonomski jaz između istočne i zapadne Nemačke navodeći kao jedan od glavnih razloga starosnu strukturu na istoku odakle mladi uglavnom odlaze na zapad.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nemci razočarani ujedinjenjem

Izvor: Blic, 02.Jan.2009

Skoro 20 godina posle pada berlinskog zida, većina Nemaca je razočarana onim što je zemlja postigla posle ponovnog ujedinjenja. Prema rezultatima ankete sprovedene za današnji broj dnevnika "Berliner Cajtung", na uzorku od 1.000 ispitanika, većina je nezadovoljna onim što je učinjeno tokom poslednje...

Nastavak na Blic...

Nemci nezadovoljni ponovnim ujedinjenjem

Izvor: Kurir, 02.Jan.2009

BERLIN, 2. januara (Tanjug) - Skoro 20 godina posle pada berlinskog zida, većina Nemaca je razočarana onim što je zemlja postigla posle ponovnog ujedinjenja. Prema rezultatima ankete sprovedene za današnji broj dnevnika "Berliner Cajtung", na uzorku od 1.000 ispitanika, većina je nezadovoljna onim...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.