Nemački vojni avioni presreli ruske iznad Baltika

Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Okt.2014, 22:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemački vojni avioni presreli ruske iznad Baltika

Dve letelice 'jurofajter' nemačkog 'Luftvafea' presrele su danas formaciju od osam ruskih vojnih aviona, koji su leteli u međunarodnom vazdušnom prostoru iznad Baltika.

U ruskoj formaciji su bila dva aviona MiG-31 i šest 'suhoja' - dva SU-34, dva SU-27 i dva SU-24, što je najveći broj ruskih aviona koji je dosad registrovan na trenažnim letovima iznad Baltika, prenose nemački mediji.

Nemački avioni su, inače, poleteli iz baze Amari, u Estoniji, gde su stacionirani >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << u okviru misije NATO.

Radari NATO su registrovali rusku formaciju oko 15 časova popodne, a nemački avioni su se uz nju zadržali oko 25 minuta.

"Oni su stupili u kontakt sa ruskim avionima samo da bi obavili vizuelnu proveru", saopštio je za medije portparol nemačke armije.

NATO je povećao svoje snage i vazdušnu odbranu na Baltiku nakon izbijanja ukrajinske krize.

Nemačka sada, u okviru NATO Jedinice za vazdušno patroliranje, u Estoniji drži četiri aviona "jurofajter" i 160 vojnika.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.