Nemački predsednik napadnut u Frankfurtu

Izvor: Blic, 15.Okt.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemački predsednik napadnut u Frankfurtu

Duševno bolestan muškarac napao je juče nemačkog predsednika Horsta Kelera u Frankfurtu, ali ga tom prilikom nije povredio, prenose nemački mediji.

Doseljenik iz Rumunije, nekadašnji pripadnik tamošnje nemačke nacionalne manjine napao je nemačkog predsednika ispred frankfurtske katadrale Svetog Pavla gde je prvi čovek Nemačke primio nagradu za mir od nemačkog Udruženja knjižara.

Napadač je pritrčao nemačkom predsedniku i uhvatio ga za kragnu, nakon čega >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << su ga savladali pripadnici predsednikovog ličnog obezbeđenja.

"Predsednik je u dobrom stanju kako fizički tako i psihički", izjavio je portparol frankfurtske policije posle napada.

Horst Keler je kasnije nastavio program posete Frankfurtu prema predviđenom protokolu.

Nemačka državna televizija ARD javila je da napadačev motiv nije bio političke prirode nego da je time hteo da ukaže na svoje lične probleme. Televizija ARD dodaje da doseljeniku iz Rumunije preti izbacivanje iz stana zbog toga što nije platio kiriju.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.