Nemački ministar: Važno da ostanemo smireni posle turskog referenduma

Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Apr.2017, 21:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemački ministar: Važno da ostanemo smireni posle turskog referenduma

Nemački ministar spoljnih poslova Zigmar Gabrijel rekao je večeras da će biti važno "da se zadrži hladna glava" bez obzira na ishod turskog referenduma o izmeni Ustava kojom se povećava moć predsednika te zemlje. Gabrijel je u kratkoj izjavi rekao da je dobro što je žučna referendumska kampanja završena.

Tokom kampanje je bilo dosta tenzija između vlada Turske i evropskih zemalja, pre svih Nemačke i Holandije, zbog zabrane turskim političarima da učestvuju u tim zemljama >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << na skupovima podrške ustavnim promenama na referendumu. Gabrijel je rekao da će rezultat referenduma, kako se i očekivalo, verovatno biti tesan.

"Kakav god da bude glas turskog naroda na kraju, treba da ostanemo hladne glave i da budemo smireni", rekao je šef nemačke diplomatije. U Turskoj je danas održan referendum na kojem je oko 55,3 miliona Turaka ;odlučivalo o uvođenju predsedničkog sistema u toj zemlji, odnosno davanju znatno veće moći turskom predsedniku Redžepu Tajipu Erdoganu koji bi u tom slučaju ;mogao da ostane na vlasti do 2029. godine.

Na osnovu 97 odsto prebrojanih glasova, 51,4 odsto građana Turske glasalo je za ustavne promene, odnosno uvođenje predsedničkog sistema, dok je 48,6 odsto Turaka glasalo protiv, javila je turska državna agencija Anadolija.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Gabrijel o Turskoj: Moramo da "zadržimo hladnu glavu"

Izvor: N1 televizija, 16.Apr.2017

Nemački ministar spoljnih poslova Zigmar Gabrijel rekao je da će biti važno "da se zadrži hladna glava" bez obzira na ishod turskog referenduma o izmeni Ustava, kojom se povećava moć predsednika te zemlje...Gabrijel je u kratkoj izjavi rekao da je dobro što je žučna referendumska kampanja završena...Tokom...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.