Izvor: RTS, 24.Feb.2021, 17:00

Nemački carinici pronašli više od 16 tona kokaina, skrivan u 1.700 limenki

Nemački carinici pronašli su više od 16 metričkih tona kokaina u kontejnerima koji su u Hamburg stigli iz Paragvaja.
Prema navodima carinske službe u Hamburgu, reč je o najvećoj količini kokaina koja je ikada zaplenjena u Evropi u jednoj od najvećih zaplena u svetu.

Kako se dodaje, droga je pronađena tokom pretrage pet kontejnera iz Paragvaja 12. februara, koje su evropske carinske vlasti označile kao sumnjive prilikom analize rizika, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << prenosi AP.
Carinici su pronašli kokain skriven u više od 1.700 limenki.

Nemačke i holandske vlasti su u narednih nekoliko dana sprovele dodatnu istragu i zaplenile još 7,2 metričke tona kokaina u nedelju u belgijskoj luci Antverpen.
Carinska služba u Hamburgu navodi da bi više od 23 tone zaplenjenog kokaina na ulici moglo da se proda za više milijardi evra.
Holandske vlasti u sredu su uhapsile 28-godišnjeg muškarca iz Vlardingena, koji se sumnjiči da je odgovoran za pošiljke. 
 

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Rekordna zapljena kokaina u Evropi, njemački carinici pronašli 16 tona

Izvor: Nezavisne Novine, 24.Feb.2021

Njemački carinici pronašli su više od 16 metričkih tona kokaina u kontejnerima koji su u Hamburg stigli iz Paragvaja.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.