Nemački bolničar priznao ubistvo 100 pacijenata

Izvor: RTS, 30.Okt.2018, 18:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemački bolničar priznao ubistvo 100 pacijenata

Nils Hegel, bivši nemački bolničar, priznao je ubistvo 100 pacijenata, što ga čini najvećim posleratnim serijskim ubicom u Nemačkoj.
Hegel je, kako je navedeno u izveštajima inspektora, počinio ubistva smrtonosnim injekcijama u dve nemačke bolnice.

Motiv tih ubistava bio je da impresionira kolege tako što bi oživeo pacijente kojima je ubrizgavao injekcije, preneo je Bi-Bi-Si.
Tokom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << današnjeg suđenja, bivši bolničar skrivao je lice plavom fasciklom.
Hegel je ubio 36 pacijenata u bolnici u Oldenburgu i 64 pacijenta u Delmenhorstu, u periodu između 1999. i 2005. godine.
Već je služio kaznu doživotnog zatvora zbog ubistva šest pacijenata.
Hegel je 2015. osuđen za dva ubistva i dva pokušaja ubistva, a tokom suđenja je kazao da je namerno izazivao srčani zastoj kod otprilike 90 pacijenata u bolnici u Delmenhorstu, jer je uživao dok ih je oživljavao.
Kasnije je priznao i da je ubio pacijente u Oldenburgu.
Nadležni su nakon toga poveli istragu o stotinama smrtnih slučajeva u tim bolnicama.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

SLUČAJ HEGEL Najveći nemački serijski ubica priznao: Ubio sam 100 pacijenata

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Okt.2018

Bivši nemački bolničar Nils Hegel (41) priznao je danas ubistvo 100 pacijenata, što ga čini najvećim posleratnim serijskim ubicom u Nemačkoj...Hegel je, kako je navedeno u izveštajima inspektora, počinio ubistva smrtonosnim injekcijama u dve nemačke bolnice...Motiv tih ubistava bio je da impresionira...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.