Nemačka ulaže 110 miliona evra u vojne baze u Litvaniji

Izvor: RTS, 04.Feb.2019, 20:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemačka ulaže 110 miliona evra u vojne baze u Litvaniji

Nemačka ministarka odbrane Ursula fon der Lejen izjavila je da će Nemačka investirati 110 miliona evra do kraja 2021.godine u unapređenje vojnih baza u Litvaniji.
Tokom posete nemačkim snagama u Litvaniji nemačka ministarka je poručila da "Litvanija nije sama i nikad neće ostati sama. Nikada više ova država neće morati da žrtvuje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << svoju slobodu i nezavisnost".

"Ostaćemo ovde sa nemačkim oružanim snagama dokle god smo potrebni, i dokle god bezbednosna situacija to zahteva", rekla je Ursula fon der Lejen, prenosi Rojters.
Litvanski ministar odbrane Rajmundus Karoblis pozdravio je ovu izjavu.
"Ovo je prvi put da smo čuli tako jasno i sa tako visokog političkog nivoa da je Nemačka ovde dugoročno, dok se bezbednosna situacija ne promeni", naglasio je Karoblis.
Nemačka predvodi NATO snage od 1.200 vojnika iz 10 zemalja poslate u Litvaniju pre dve godine, kao deo napora NATO da učvrsti svoju poziciju duž granica u istočnoj Evropi nakon ruske aneksije Krima 2014. godine.
Litvanija, bivša sovjetska republika, pridružila se NATO-u sa druge dve baltičke države, Letonijom i Estonijom, i još nekoliko bivših komunističkih država 2004.godine, podseća agencija.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ODBRANA OD RUSIJE Nemačka ulaže 110 MILIONA EVRA u vojne baze u Litvaniji

Izvor: Blic, 04.Feb.2019

Nemačka ministarka odbrane Ursula fon der Lejen izjavila je danas, naglašavajući posvećenost ove države odbrani baltičke saveznice Litvanije, da će Nemačka investirati 110 miliona evra do kraja 2021. godine u unapređenje vojnih baza u Litvaniji.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.