Kako je pripreman državni udar u Nemačkoj - uhapšeno 25 terorista, među njima princ i sudija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Dec.2022, 10:55

Kako je pripreman državni udar u Nemačkoj - uhapšeno 25 terorista, među njima princ i sudija

U najvećoj antiterorističkoj operaciji u istoriji Savezne republike Nemačke jutros je uhapšeno 25 od ukupno 52 osobe osumnjičene da su kao deo ekstremno desničarske terorističke grupe planirale državni udar. Oko 3.000 policajaca i pripadnika specijalnih vojnih jedinica pretreslo je 137 lokacija širom Nemačke. Među uhapšenima su i penzonisani i aktivni elitni vojnici, kao i jedna sudija koja je do prošle godine bila poslanica u Bundestagu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

U Nemačkoj uhapšena desničarska grupa koja je htela da sruši vlast i postavi princa

Izvor: VOA, 07.Dec.2022

BERLIN -Dvadeset pet pristalica ekstremno desničarske terorističke grupe, za koju se sumnja da je spremala državni udar, privedeno je tokom racija širom Nemačke, saopštilo je federalno tužilaštvo. Tužioci su rekli da je grupa inspirisana teorijama zavere o dubokoj državi nemačkih Rajhsburgera...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.