Nemačka, optuženi Albanci zbog krijumčarenja kokaina

Izvor: RTS, 13.Feb.2019, 15:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemačka, optuženi Albanci zbog krijumčarenja kokaina

Protiv osmorice državljana Albanije u Nemačkoj je podignuta optužnica zbog šverca u zemlju oko 1,8 tona kokaina u razrađenoj šemi krijumčarenja droge iz Južne Amerike u Evropu. Kokain je krijumčaren u kutijama sa bananama.
Vrednost krijumčarenog kokaina procenjuje se na 400 miliona evra, navode nemački mediji.

Tužilaštvo Landshuta je saopštilo da optuženim Albancima preti zatvorska >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kazna od 15 godina ukoliko budu proglašeni krivima.
Sumnja se da su kokain, koji je bio skriven među tovarom banana, dopremili u Hamburg iz Ekvadora, prenela je agencija AP.
Droga je pronađena u skladištima širom Nemačke u koja su banane bile raspoređene.
Vlasti su pokrenule akciju 2017. godine kada se nekoliko kutija sa bananama, u kojima je i dalje bio kokain, našlo u prodaji u supermarketima u Bavarskoj.
Još četvoro osumnjičenih je već osuđeno u Hamburgu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.