Nemačka ministarka: Rat protiv Islamske države nije završen

Izvor: N1 televizija, 14.Jan.2018, 21:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemačka ministarka: Rat protiv Islamske države nije završen

Nemačka ministarka odbrane Ursula fon der Lejenporučuje da rat protiv džihadističke Islamske države (IS) nije završen i naglasila da se ne smeju potcenjivati sposobnosti pripadnika te grupacije.

Minisarka je posetila nemačke vojnike u sklopu koalicije protiv IS-a, bazirane u Jordanu.

"IS je u velikom delu poražen na vojnom planu, ali ne treba potceniti sposobnosti njihovih boraca", izjavila je nemačka ministarka i pozvala na nastavak borbe protiv te ultraradikalne >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << grupe.

Nemačka ima 280 vojnika u sastavu koalicije koja se bori protiv IS-a u Iraku i u Siriji.

Nemačka vlada predviđa da smanji broj svojih pripadnika u regioni, ali njihov broj još nije određen.

Ministarka je podsetila da je stabilan Jordan u regionu u kojoj traje sukob i preti džihadizam, važan za Nemačku i Evropu.

Ona je istakla i pohvalila pomoć koju Jordan pruža sirijskim izbeglicama.

Jordan, koji se graniči sa Sirijom, prihvata oko 630.000 sirijskih izbeglica prema podacima Visokog komeserijata Ujedinjenih nacija za izbeglice (UNHCR). Jordanske vlasti navode da se u njihovoj zemlji nalazi 1,4 miliona izbeglica.

Nemačka je od 2015. prihvatila više od milion izbeglica, uglavnom sirijskih i avganistanskih. Zemlja je tokom 2017. namenila 130 miliona evra za pomoć jordanskoj odbrani, za oružje i opremu, prenosi nemačka štampa.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

"Rat protiv Islamske države nije završen"

Izvor: B92, 14.Jan.2018

Nemačka ministarka odbrane Ursula fon der Lejen kaže da rat protiv Islamske države još nije završen ističući da ne treba da se potcene sposobonosti te grupe...Ministarka je posetila nemačke vojnike stacionirane u Jordanu koji se nalaze u koaliciji protiv džihadista..."Islamska država je u velikoj...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.