Nemačka: Zastave na pola koplja

Izvor: Studio B, 25.Mar.2015, 16:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemačka: Zastave na pola koplja

U Nemačkoj će od danas do 27. marta, u znak žalosti zbog smrti 150 ljudi u avionu "Džermanvingsa", zastave biti na pola koplja.

U slučaju nastradalih u avionu "Džermanvingsa" vlada Severne-Rajne Vestfalije, odakle je 16 gimnazijalaca, za sutra je najavila minut ćutanja u svim javnim ustanovama i školama, planiran za 10 sati i 53 minuta. U to vreme juče je avion "Džermanvingsa" izgubio kontakt sa radarom i rušio se.

O komemoracijama će svaka savezna država >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << će odlučivati za sebe, piše "Bild"`, pozivajući se na Ministarstvo unutrašnjih poslova.

"Savezne pokrajine odlučju same za sebe o tome da li će da slede naloge savezne države. Nemačka je federalna zemlja i zato ne može biti organizovan jedan kolektivni državni komemorativni skup", rekao je jedan portparol Ministarstva unutrašnjih poslova ovom tabliodu.

"Bild" podseća da je Nemačka poslednji put zbog nacionalne tragedije tugovala 1998. godine, kada je u jednoj železničkoj nesreći stradala 101 osoba.

U vladi u Diseldorfu, saveznoj vladi u Berlinu i u institucijama Birselu otvorene su knjige žalosti.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.