Nemačka: Mogući ozbiljni sajber napadi

Izvor: Blic, 11.Apr.2015, 17:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemačka: Mogući ozbiljni sajber napadi

Nemačka će se suočiti sa velikim brojem ozbiljnih sajber napada, a najranjivija meta je industrijski sektor, rekao je predstavnik Savezne službe bezbednosti informacionih tehnologija, Andreas Kunen.

Kunen je upozorio na pojavu novog tipa sajber napada, nakon upada hakera u sistem francuskog televizijskog kanala "TV5 mond" 9. aprila.

Prema njegovim rečima, Nemačka je srećna što nije iskusila takav napad, ali je istakao da je u narednom periodu potrebno preduzeti >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << dodatne mere radi poboljšanja bezbednosti. Kunen je dodao da je sektor industrije najranjiviji za sajber napade.

On je govorio nakon što je francuska televizijska stanica "TV5 mond" bila žrtva hakerskog napada pripadnika "Islamske države" u kome su hakovani kanali, sajtovi i "Fejsbuk" stranica ove televizijske kuće.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Njemačka: Mogući ozbiljni sajber napadi

Izvor: Nezavisne Novine, 11.Apr.2015

BERLIN - Njemačka će se suočiti sa velikim brojem ozbiljnih sajber napada, a najranjivija meta je industrijski sektor, rekao je predstavnik Savezne službe bezbjednosti informacionih tehnologija Andreas Kunen...Kunen je upozorio na pojavu novog tipa sajber napada, nakon upada hakera u sistem francuskog...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.