Nemačka: Ahen deli besplatne pilule protiv radijacije

Izvor: BKTV News, 01.Sep.2017, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemačka: Ahen deli besplatne pilule protiv radijacije

Nemački grad Ahen počeo je svojim stanovnicima, kojih ima oko 500.000, da deli besplatne jodne tablete zbog toga što kao rizik vide obližnju zastarelu nuklearnu elektranu koja pripada Belgiji.

Stanovnici mogu da se registruju na zvaničnoj veb prezentaciji grada kako bi preuzeli kupone, kojima dobijaju besplatne tablete u apotekama, piše Bi-Bi-Si (BBC).

Jod može da smanji rizik od raka štitne žlezde uzrokovanog radijacijom.

Nemačka je već protestvovala >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << protiv belgijske nuklearke koja se nalazi 70 kilometara od Ahena.

Belgijska Federalna nuklearna agencija saopštila je da naučne provere o mikro-pukotinama, u koje su uključeni i međunarodni eksperti, ne nalažu da postoji mogućnost od curenja radijacije.

Nemačka planira da ugasi sve svoje reaktore do 2022. godine.

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

Nemački grad deli besplatne pilule protiv radijacije

Izvor: B92, 02.Sep.2017, 08:58

Grad Ahen na zapadu Nemačke počeo je svojim stanovnicima, kojih ima oko 500.000, da deli besplatne jodne tablete zbog toga što kao rizik vide obližnju zastarelu nuklearnu elektranu koja pripada Belgiji...Stanovnici mogu da se registruju na zvaničnoj veb prezentaciji grada kako bi preuzeli kupone,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.