Nema pomaka u vezi s mirovnim sporazumom o Ukrajini

Izvor: N1 televizija, 30.Nov.2016, 00:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nema pomaka u vezi s mirovnim sporazumom o Ukrajini

Sastanak šefova diplomatija Rusije, Ukrajine, Francuske i Nemačke posvećen primeni mirovnog sporazuma o Ukrajini završen je danas u Minsku, u Belorusiji, bez vidljivog napretka.

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov rekao je posle sastanka novinarima da "nije došlo do pomaka", dodavši da ostaju neslaganja o bezbednosti i drugim pitanjima.

Ministri spoljnih poslova Francuske Žan-Mark Ero, Nemačke Frank-Valter Štajnmajer, Rusije Sergej Lavrov i >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Ukrajine Pavlo Klimkin sastali su se prethodno u oktobru kada su se saglasili da rade na "planu" ;za rešavanje ukrajinske krize.

U Minsku je 2015. postignut sporazum koji je doprineo okončanju oružanih borbi između ukrajinske vojske i propruskih pobunjenika, ali su sporadični sukobi nastavljeni, dok je u zastoju politički proces koji je deo rešenja krize.

Rusija i Ukrajina okrivljuju jedna drugu zbog nerešavanja konflikta u kojem je od aprila 2014. godine poginulo više od 9.600 ljudi.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.