Nema novih signala iz crne kutije nestalnog aviona

Izvor: BKTV News, 08.Apr.2014, 11:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nema novih signala iz crne kutije nestalnog aviona

Australijski brod koji je ranije pokupio signale koji bi mogli da budu emitovani iz crne kutije nestalog malezijskog aviona u južnom delu Indijskog okeana, nije detektovao nove signale, saopštio je danas kooordinator međunarodne potrage Angus Hjuston.

“Nije bilo novih kontakata sa transmiterom, ali moramo da nastavimo pretraživanje još nekoliko dana sve do tačke kada apsolutno nema sumnje da je baterija (crne kutije) ispražnjena”, rekao je Hjuston na konferenciji >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << za navonare u Pertu, u Zapadnoj Australiji, navodi AFP.
On je objasnio da se jednomesečna potraga u Indijskom okeanu nalazi u kritičnoj fazi zbog roka trajanja baterija u crnoj kutiji koja emituje signal, pošto je već dostigla 30-dnevno očekivano trajanje, a ona jedino može da pruži odgovore šta se dogodilo sa nestalim avionom.
“Ukoliko ne dobijemo bilo koji dalji (novi) kontakt, imamo prilično veliki prostor za pretragu dna okeana i to će trajati dugo, dugo vremena. To je vrlo spor, mukotrpan posao”, naveo je Hjuston, prenela je agencija Rojters.
Hjuston, penzionisani komandant vazduhoplovnih snaga Australije, potvrdio je juče da su se čula dva signala – prvi se čuo oko dva i po sata pre nego što je brod izgubio kontakt, a posle okretanja plovila primljen je ponovo (novi) zvuk u trajanju oko 13 minuta.
“Ovom prilikom dva različita povratna oštra zvuka su se čula. Značajno, jer bi to moglo biti od oba transmitera – rekordera koji zapisuje podatake s leta i rekordera koji snima glasove u kokpritu”, naveo je juče Hjuston.
Izvor: tanjug.rs
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bez novih signala sa nestalog aviona

Izvor: RTS, 08.Apr.2014

Potraga za nestalim malezijskim avionom je u kritičnoj fazi zbog roka trajanja baterija u crnoj kutiji koja emituje signal, kaže kooordinator međunarodne potrage. Angus Hjuston dodaje da nije bilo novih signala iz crne kutije i da se traganje nastavlja. ..Australijski brod koji je ranije pokupio signale...

Nastavak na RTS...

Nema novih signala iz crne kutije nestalnog aviona

Izvor: Prva.rs, 08.Apr.2014

"Nije bilo novih kontakata sa transmiterom, ali moramo da nastavimo pretraživanje još nekoliko dana sve do tačke kada apsolutno nema sumnje da je baterija (crne kutije) ispražnjena", rekao je Hjuston na konferenciji za navonare u Pertu, u Zapadnoj Australiji, navodi AFP...On je objasnio da se jednomesečna...

Nastavak na Prva.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.