Izvor: B92, 13.Okt.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Nema izlaza iz Iraka"

Vašington -- Misija u Iraku je noćna mora bez izlaza na vidiku, izjavio nekadašnji komandant snaga SAD u toj državi general Rikardo Sančez.

Sančez, koji je 2003. i 2004. komandovao trupama u Iraku, rekao je za ofanzivu protiv pobunjenika da je to "očajnički pokušaj da se nadoknade godine pogrešne politike". Prema njegovim rečima, najveća greška po dolasku u Irak je bila rasformiranje snaga bezbednosti jer je njima komandovao Sadam Husein, kao i propuštena prilika >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da se na početku invazije učvrste odnosi sa lokalnim plemenskim liderima.

Sančez i Vašington razišli su se prošle godine kada je general otišao u penziju. Tada je general govorio da je njegova karijera žrtvovana u skandalu u zatvoru Abu Graib, u kojem su zlostavljani irački zarobljenici.

"U Vašingtonu se danas ne dešava ništa što bi nam pružilo nadu da će se stvari promeniti", rekao je Sančez, naglašavajući da SAD sada nemaju drugog izbora nego da nastave angažman u Iraku.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.