Nekoliko pacijenata se oporavilo od koronavirusa

Izvor: RTS, 30.Jan.2020, 18:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nekoliko pacijenata se oporavilo od koronavirusa

Kineske provincije i opštine objavile su da se više pacijenata zaraženih novim koronavirusom oporavilo i napustilo bolnice.
Četiri pacijenta koji su bila zaražena virusom u istočnoj kineskoj provinciji Đangsi oporavila su se i otpuštena su iz bolnica, dok je ranije izveštavano o oporavku tri slučaja, prenela je Sinhua.

Džang Vej, stručnjak iz provincijskog štaba za hitne slučajeve >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i prevenciju i kontrolu epidemije Đangsija, izjavio je da je na osnovu analiza o izlečenim pacijentima za oporavak ključno rano otkrivanje bolesti i pravovremeno lečenje.
Jugozapadna kineska provincija Sečuan izvestila je da se prvi pacijent u toj provinciji oporavio od nove upale pluća izazvane koronavirusom.
Sečuanska provincijska uprava tradicionalne kineske medicine saopštila je da je pacijent, po prezimenu Jang (34), bio izolovan i lečen u bolnici u gradu Čengdu 11. januara.
Jangu je dijagnostikovan koronavirus deset dana kasnije. On je bio lečen i tradicionalnom kineskom, ali i zapadnom medicinom tokom izolacije.
Pacijentkinja stara 57 godina izlečena je i otpuštena iz bolnice u centralnoj kineskoj provinciji Hunan, koja se graniči sa provincijom Hubej, epicentrom epidemije.
U Pekingu se lekar koji je bio zaražen novim koronavirusom nakon što je putovao u Vuhan oporavio i napustio bolnicu.
To je bio peti slučaj u glavnom gradu Kine koji je izlečen i otpušten iz bolnice.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

DOBRE VESTI IZ KINE Jedan broj pacijenata oporavio se od KORONAVIRUSA, evo šta je važno za IZLEČENJE

Izvor: Blic, 30.Jan.2020

Kineske provincije i opštine objavile su danas da se više pacijenata zaraženih novim koronavirusom oporavilo i napustilo bolnice. Četiri pacijenta koji su bila zaražena virusom u istočnoj kineskoj provinciji Ðangsi oporavila su se i otpuštena su danas iz bolnica, dok je ranije izveštavano o...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.