Nećemo dozvoliti da Buharin pobedi

Izvor: B92, 25.Dec.2019, 16:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Nećemo dozvoliti da Buharin pobedi"

Gideon Saar, koji se bori za vođstvo nad strankom Likud sa Netanijuahuom, optužio je premijerovo okruženje i pristalice da vode negativnu kampanju.

"Dragi prijatelji, poslednjih sati i dana, nažalost, druga strana širi ekstremne lažne vesti: laži, klevete, pa čak i rasisticke izjave", napisao je Saar na svojoj Fejsbuk stranici, preneo je "Džeruzalim post".

"Ovo nije naš put. Ovo nije Likudov način", istakao je on.

"Verujem u mudrost članova Likuda. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Oni znaju kako da prevaziđu sve ovo i naprave pravi, vredan i stvaran izbor. Sutra dolazi promena", dodao je Saar pozivajući ljude da izađu i glasaju.

On se delimično osvrnuo na izjavu ministarke kulture Miri Regev, koja podržava Netanijahua, a koja se osvrnula na Saarovo buharsko poreklo.

Saarova majka je pola Buharka.

"Nećemo dozvoliti da Buharin pobedi", rekla je ona.

Regev je odgovorila na Saarove optužbe za rasizam rekavši: "Iz očaja, Saarova kampanja humor naziva rasizmom."

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.