Ne smemo dopustiti da na region utiču drugi akteri

Izvor: Vesti-online.com, 04.Okt.2018, 15:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ne smemo dopustiti da na region utiču drugi akteri"

"Pokazati jasno usmerenje ka Evropi znači konflikte rešiti, reforme brzo primeniti i sa susedima sarađivati", istakla je ministarka inostranih poslova Austrije Karin Knajsel tokom posete u Tirani.

Samo na taj način, prema njenim rečima, zemlje jugoistočne Evrope mogu napredovati u pravcu EU.

Knajsel je podvukla da nema nikakve prečice na tom putu.

Na poziv albanskog kolege Ditmira Bušatija u Tirani su se sastali ministri zaduženi za evropsku integraciju >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << i pristupni proces, glavni pregovarači zemalja regiona, kao i predstavnici Evropske komisije, navodi se u saopštenju.

- Brzo približavanje zemalja jugoistočne Evrope EU je u interesu svih nas. Ne smemo ovaj važan region za stabilnost Evrope prepustiti uticajima drugih aktera - rekla je Knajsel.

Ona je istakla da Austrija tokom svog predsedavanja dosledno sprovodi taj cilj, a da je najvažniji zadatak zemalja jugoistočne Evrope u tome da primenjuju dalje reforme, posebno u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije.

Takođe je ukazala i na značaj rešavanja bilateralnih sporova pre pristupa, pošto EU ne želi da uvozi nestabilnost.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.