Ne boje se SAD samo Rusije

Izvor: B92, 30.Okt.2019, 11:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ne boje se SAD samo Rusije

Vašington -- Sjedinjene Američke Države strahuju da bi u naredne predsedničke izbore osim Rusije mogle da se mešaju Kina, Iran i još neke strane države, prenosi AP.

Američki zvaničnici upozoreni su da bi to ometanje moglo da se odnosi ne samo na hakovanje kampanja, već i na širenje dezinformacija putem društvenih mreža, ali i na upad u datoteku sa glasačkim spiskovima.

"Na žalost ne radi se više samo o Rusiji. Kina, Iran i još neke druge države proučavale >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su šta su Rusi radili 2016. godine", rekao je stručnjak za sajber bezbednost pri Centru za strateške i medjunarodne studije u Vašingtonu Džejms Luis.

Niki Floris iz FBI kaže da Kina sprovodi razne operacije i da će ta agencija, osim Rusije posebno motriti i na Kinu.

Kako se navodi, pripadnici američkih obaveštajnih službi primetili su tokom prošlogodišnjih izbora za Kongres, operacije ruskih, kineskih i iranskih službi, a kompanija Majkrosoft saopštila je da su iranski hakeri bili usmereni na neidentifikovanu predsedničku kampanju zajedno sa vladinim zvaničnicima, novinarima i istaknutim Irancima iz inostranstva.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Večna potreba za neprijateljima! SAD ne strahuju samo od Rusije,u igri i druge države

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Okt.2019

Realna pretnja ili potreba za postojanjem neprijatelja?..Sjedinjene Američke Države strahuju da bi u naredne predsedničke izbore osim Rusije mogle da se mešaju Kina, Iran i još neke strane države, prenosi AP...Američki zvaničnici upozoreni su da bi to ometanje moglo da se odnosi ne samo na hakovanje...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.