Izvor: Blic, 10.Maj.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Navikla na novo lice

Navikla na novo lice

Nekoliko meseci nakon delimične transplantacije lica, Francuskinja Izabel Dionar ponovo oseća taj deo tela i kaže da joj je fizički oporavak bio lakši od navikavanja na novi izgled. 'To je previše teško da bi moglo da se objasni', izjavila je ona u intervjuu za 'Žurnal di dimanš'.

Sada opet može da pokreće mišiće lica i kaže da joj se govor značajno popravio. Jednom nedeljno mora da dobije injekciju kako njeno telo ne bi odbacilo novo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << tkivo i pije 10 pilula dnevno. Svakodnevno mora da pogleda uzorak donorove kože na svom stomaku, pošto bi eventualne promene mogle da budu pokazatelj da njen organizam odbacuje presađeno tkivo. Izabel Dinoar i dalje svakodnevno razmišlja o donoru koji joj je omogućio da ponovo dobije lice. Ponekad razgleda album sa fotografijama i svoje fotografije iz vremena pre transplantacije.

Prvu osobu kojoj je transplantirano lice, unakazio je pas dok je pokušavao da je povrati pošto je uzela prekomernu dozu lekova. Pas je uspeo da je probudi, ali je kasnije uspavan, uprkos protivljenju vlasnice.

CDC/GB

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.