Nastavnici doživotno zabranjeno da predaje zbog seks skandala sa učenikom

Izvor: Blic, 25.Feb.2015, 19:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavnici doživotno zabranjeno da predaje zbog seks skandala sa učenikom

Dvadesetšestogodišnjoj nastavnici dizajna i tehnologije u privatnom internatu “Oakham skul” u Ratlendu (Engleska) izrečena je trajna zabrana predavanja nakon što je priznala da je bila u ljubavnoj vezi sa učenikom.

Rut Von je poljubila neimenovanog učenika na maturskom balu 28. juna 2013. godine, ali je priznala da su ostali u vezi i tokom leta, da su se “sprijateljili” i započeli seksualnu vezu neposredno posle njegovog upisa na fakultet.

Nacionalno veće >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << za predavače i rukovodioce (NCTL) ustanovilo je i da je Vonova naručila dvojici maloletnih đaka alkoholna pića u lokalnom pabu novembra 2013, a kasnije je od njih tražila da lažu o tome.

NCTL je Vonovu proglasio krivom za neprihvatljivo ponašanje na poslu i zabranio joj je da predaje najmanje tri godine.

I ona i učenik su u početku poricali optužbe, ali je on kasnije priznao da su posle maturskog bala, mesec dana bili u seksualnoj vezi. Ona mu, doduše, nije predavala, ali su se upoznali na obuci za kadete u školi, kada je ona bila instruktor.

Prema rečima zamenika direktora NCTL Alana Mejrika, “nastavnica je izašla iz okvira prihvatljivog ponašanja i bila je neiskrena.”

Imajući u vidu njeno iskustvo u vreme prestupa, on je, međutim, preporučio da se odluka ponovo razmotri za tri godine, dodavši da su njeni postupci “na donjem kraju mogućeg spektra” i da nije bilo pokušaja da pridobije učenika radi seksualnih odnosa.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.