Nastavljeno suđenje Sakibu Mahmuljinu za zločine na području Vozuće

Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Apr.2016, 19:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavljeno suđenje Sakibu Mahmuljinu za zločine na području Vozuće

U Sudu BiH danas je svedočenjem zaštićenog svedoka Tužilaštva nastavljeno suđenje ratnom komandantu Tećeg korpusa Armije BiH Sakibu Mahmuljinu, optuženom za ratne zločine koji su 1995. godine nad srpskim zarobljenicima na području Vozuće počinili pripadnici odreda El mudžahid.

Zaštićeni svedok je bio zarobljen od 21. jula do 23. avgusta 1995. godine i posvedočio je su njega i još nekoliko srpskih vojnika zarobili pripadnici El mudžahida, koji su ih fizički i psihički >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << mučili, maltretirali i zastrašivali, prvo u selu Livade, a potom u logoru u blizini Kamenica, kod Zavidovića.Zaštićeni svjedok je rekao da su su dvojici zarobljenih srpskih vojnika odrezane glave, koje su potom pokazane ostalim zarobljenicima.

On je naveo da je još jednom pripadniku Vojske RS u logoru u Kamenicama odsečena glava nakon što više nije mogao trpiti mučenje, pa je uzvikuno - "Ubijte me, ne mogu više izdržati".

Zaštićeni svedok, koji je bio komandir sanitetske službe u Vojsci RS, još je rekao da su ih mudžahedini terali da ljube odrezanu glavu srpskog vojnika.

Sud BiH je 8. decembra 2015. godine doneo rešenje o odredjivanju mera zabrane Mahmuljinu, a 31. decembra potvrdio optužnicu koja ga tereti da je počinio krivično delo ratnog zločina protiv ratnih zarobljenika, ratni zločin protiv ranjenika i bolesnika i ratni zločin protiv civilnog stanovništva.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Zaštićeni svedok: Mučeni Srbi molili za smrt

Izvor: Večernje novosti, 06.Apr.2016

SVEDOČENjEM zaštićenog svedoka Tužilaštva danas je u Sudu BiH nastavljeno suđenje komandantu Trećeg korpusa takozvane Armije BiH, Sakibu Mahmuljinu, optuženom za ratni zločin koji su počinili pripadnici odreda "El mudžahedin" 1995. godine na području Vozuće. Ovo je, inače, prvi svedok Tužilašva...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.