Izvor: RTS, 16.Okt.2020, 12:42

Nastavljene borbe u Nagorno-Karabahu – međusobne optužbe Jerevana i Bakua o kršenju prekida vatre

Dok se zvanični Baku i Jerevan međusobno optužuju za kršenje prekida vatre, na terenu novi sukobi. Azerbejdžanska vojska pokrenula je ofanzivu ka severu, a jermenske snage granatiraju četiri oblasti oko Nagorno-Karabaha.
Azerbejdžanske oružane snage pokrenule su obimnu ofanzivu severno od linije fronta u regionu Nagorno-Karabaha, ali su pretrpele ozbilje gubitke i potisnute su, rekao je predstavnik jermenskog Ministarstva odbrane Artsun Hovhanisjan.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
Vojska Nagorno-Karabaha prijavila je još 29 žrtava među vojnicima.
S druge strane, Azerbejdžansko ministarstvo odbrane saopštilo je da je jermenska strana granatirala četiri oblasti oko Nagorno-Karabaha.
"Drsko kršeći humanitarni prekid vatre, jermenske oružane snage granatiraju teritorije oblasti Goranboj, Terter, Agdam i Agdadžabedin", navodi se u saopštenju, prenosi Tas.
Sporazum o humanitarnom prekidu vatre koji su Azerbejdžan i Jermenija postigli u Moskvi, uz posredovanje Rusije, stupio je na snagu 10. oktobra, ali se dve strane od početka međusobno optužuju za njegovo kršenje.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.