Nastavljaju se borbe u Nagorno-Karabahu

Izvor: Vostok.rs, 24.Okt.2020, 12:22

Nastavljaju se borbe u Nagorno-Karabahu

Azerbejdžanski predsednik Ilham Alijev izjavio je da su oružane snage Azerbejdžana preuzele kontrolu nad brojnim naseljima u Hodžavendskom, Džebrailskom i Gubadlinkom rejonu u Nagorno-Karabahu. Istovremeno, iz Karabaha javljaju da je azerbejdžanska vojska bombardovala grad Martakert. „Odvažna azerbejdžanska vojska oslobodila je od okupacije sela Dolanar i Bunjadli u Hodžavenskom rejonu, sela Dag Tumas, Nusus, Halafli, Minbašili, Vejseli u Džebrailskom rejonu, zatim Venedli, Mirzagansanli u Zanglanskom rejonu, a takođe i Zilanli, Kurd Mahrizli, Muganli i Alaguršag u Gubadlinskom rejonu Azerbejdžana. Živela azerbejdžanska vojska! Karabah je Azerbejdžan“, saopštio je Alijev. Vlasti Republike Nagorno-Karabah saopštile su da su azerbejdžanske oružane snage bombardovale grad Martakert na severu Karabaha.
Stepanakert, foto: 1lurer.am „Neprijateljske snage trenutno bombarduju Martakert. Koristi se vojna avijacija“, saopštio je Informativni centar Nagorno-Karabaha, pozivajući se na Državnu službu za vanredne situacije u Karabahu. Stepanakert, foto: 1lurer.am Prema podacima centra, azerbejdžanska strana je takođe dejstvovala u u 14.20 po lokalnom vremenu (12.20 po srednjevropskom) na teritoriju Kašatagskog rejona, koristeći sistem „Grad“, a zatim i deo puta Karegah-Berdzor. Stepanakert, foto: 1lurer.am „Osim materijalne štete, među civilnim stanovništvom nema žrtava. Inače, na ovom području nema vojnog objekta“, navedeno je u saopštenju. Čitajte više na Sukob u Nagorno-Karabahu - pregled situacije    

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.